Ön jelenleg a(z) Drupal Közösség Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Hojtsy Gábor - A Drupal 8 konfigurációt kezelő rendszere

186

Hojtsy Gábor - A Drupal 8 konfigurációt kezelő rendszere


A Drupal 8 egyik legjobban várt újdonsága a konfigurációt kezelő rendszer. Az új kiadás teljesen új alapokra helyezi a konfiguráció tárolását és kezelését. Bár a felhasználói felületen ez mit sem változtat, a konfiguráció elétérések fejlesztői szerverről éles szerverre küldése minden korábbinál egyszerűbb lett. Ráadásul ez a rendszer támogatja a töbnyelvű konfiguráció kezelést is, és entitások készítését is lehetővé teszi, melyek segítségével igen kevés kóddal készíthetünk beállítás listákat és szerkesztő űrlapokat.

Ezeket az újdonságokat fogjuk áttekinteni ebben az előadásban kódpéldákkal és az lehetőségekhez képest részletes magyarázattal.

több kevesebb


Drupal Hétvége 2013

Számítástechnika

drupal

46:04

2013. november 16.

Csaki Istvan

2013. november 24.

186
<iframe width="480" height="385" src="//drupal.videotorium.hu/hu/embed/7092" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés