Ön jelenleg a(z) Drupal Közösség Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Bombicz Zoltán - Komplex navigáció - ajax, json és svg technológiák segítségével

237

Bombicz Zoltán - Komplex navigáció - ajax, json és svg technológiák segítségével


Előadásomban szeretném bemutatni, hogyan készült a www.slovnaftludom.sk weboldal. Egy komplex, drupal alapú weboldalról van szó, amelynek követelményei több esetben is túlmutattak a drupal core és contrib modulok használatán. A weboldal központi eleme, és egyben leglátványosabb része a főoldali menürendszer, amely svg, jquery, ajax és json technologiák felhasználásával készült. A láblécben található évváltó főmenű ajaxosan újra tölti a főoldal - kiválasztott évének megfelelő - tartalmait. Ekkor frissül be az körcikk diagram megjelenésű almenü is, amit egy nvd3 pie diagramm valósít meg.

Az említett elemek mindegyike teljesen adminisztrálható, dinamikusan működik, saját tartalomtipusok - és a kapcsolódó tartalmak, illetve taxonomia szótárak alapján. Előadásom vázlatpontjai:

weboldal bemutatása
a fent említett menürendszer megvalósításának menete
továbbfejlesztési lehetőségek
kérdések megválaszolása

több kevesebb


Drupal Hétvége 2013

Számítástechnika

drupal

12:31

2013. november 16.

Csaki Istvan

2013. november 25.

237
<iframe width="480" height="385" src="//drupal.videotorium.hu/hu/embed/7103" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés