Ön jelenleg a(z) Drupal Közösség Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Palócz István - Drupal Extension - BDD a Drupalban

213

Palócz István - Drupal Extension - BDD a Drupalban


A minőség biztosítás egy igen fontos kérdés manapság. Egy idealizált világban az ügyfél által jóváhagyott felhasználói esetek alapján készül el a fejlesztés. Akik tesztelnek elsősorban ezekre az esetekre koncentrálva ellenőrzik a kész kód működését, melyet minden kommit után egy automata is, ezen esetek alapján validál. A teszt forgatókönyv, a teszt jegyzőkönyv, és maguk a felhasználói esetek, tehát a fejlesztés alapját képező dokumentum is egy közös adathalmaz alapján automatikusan generált dokumentumok. Ráadásul ez az adathalmaz gépileg könnyedén feldolgozható, úgy, hogy azt a fejlesztéstől távol eső emberek is megértik.

Hogy ez nem csak egy lázas jövőkép, hanem maga a valóság? Remélhetőleg előadásomból ez kiderül.

több kevesebb


Drupal Hétvége 2013

Számítástechnika

drupal

49:45

2013. november 16.

Csaki Istvan

2013. november 26.

213
<iframe width="480" height="385" src="//drupal.videotorium.hu/hu/embed/7112" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés